De 5 stadia van vrijheid Tim van der Vliet

Wat zijn de 5 stadia van vrijheid?

Hallo. Vrijheid komt in 5 stadia: mentale vrijheid, fysieke vrijheid, financiële vrijheid, sociale vrijheid en spirituele vrijheid.

Mentale vrijheid
Mentale vrijheid gaat over anders leren denken. Een flexibele mindset is eigenlijk alles wat je nodig hebt om een relaxed door het leven te gaan. Als je een flexibele mindset hebt kan niets of niemand je uit balans brengen. In iedere situatie kun je kalm blijven en een standpunt innemen dat voor je werkt. Het is altijd mogelijk voor je om een standpunt in te nemen waardoor alles eigenlijk perfect lijkt. Sommige mensen vinden je misschien een beetje raar maar dat is omdat ze bang zijn voor je mentale kracht. Je concentratie is verbazingwekkend.

Fysieke vrijheid
Je bent gezond. Je geneest sneller dan andere mensen en je bent meestal pijn vrij. Je gaat door het leven met een onuitputtelijke positieve energie, bijna kinderlijk. Je slaapt goed maar als je een keer niet slaapt presteer je ook optimaal. Je gewicht is optimaal en redelijk onafhankelijk van wat je eet omdat je geleerd hebt je metabolisme te optimaliseren. Het lijkt wel alsof je lichaam heel langzaam veroudert.

Financiële vrijheid
Als je erover nadenkt is geld niet het allerbelangrijkste. Wat je wilt is een overvloedige levensstijl. Overvloed: kunnen doen wat je wilt doen, wanneer je het wilt doen. Natuurlijk is het wel heel erg handig om (meer dan) genoeg geld te hebben.

Als geld verzamelen je hoogste doel is ben je niet vrij. Als je vindt dat geld vies is of dat je wel fout moet zijn als je rijk bent ben je ook niet vrij.

Sociale vrijheid
Je bent sociaal vrij als je makkelijk verbintenissen aangaat met andere mensen. We zijn hier op deze wereld om te verbinden met andere mensen en niet om eenzaam te zijn. Als je een gulden middenweg vindt tussen goed voor jezelf zorgen en aan “me-time” te doen en daarnaast de verbinding zoekt met andere mensen ben je sociaal vrij. Kun je je voorstellen dat je je helemaal open kunt stellen voor anderen?

Spirituele vrijheid
Je bent spiritueel vrij als je je eigen waarheid hebt. Jouw waarheid is erachter komen wat voor jou werkt. Dat wat je gelukkig maakt. Je waarheid wordt je ingegeven door je onderbuikgevoel of je intuītie. Spirituele vrijheid betekent dat je je onderbuikgevoel herkent en dat je het lef hebt om erop te handelen. Je kunt te allen tijde informatie uit je onderbuikgevoel putten. Je bent bereid om alles wat je geleerd hebt te veranderen. Je flexibiliteit is ultiem. Je leven is gewoon helemaal te gek.

Je bent vrij.

Deze 5 stadia van vrijheid zijn niet per se chronologisch te bereiken. Ze helpen elkaar wel. Je kunt zogezegde synergie voordelen halen uit het werken aan vrijer worden op alle niveaus. Bijvoorbeeld: als je mentaal vrijer bent geworden zal je lichaam ook meer ontspannen zijn en heb je ook meer fysieke vrijheid ontwikkelt.

Als je meer wilt weten en hoe ik je misschien kan helpen, mail me dan. Of stuur me een sms of whatsappje op +31626736170.

Dank en vriendelijke groet
– Tim van der Vliet